Διαδρομή 1: Αλωνίσταινα - Χιονοδρομικό κέντρο Οστρακίνας - Λεβίδι - Βυτίνα - Αλωνίσταινα

Αφήνοντας πίσω μας την Αλωνίσταινα και ανηφορίζοντας το διάσελο ακολουθώντας της πινακίδες προς χιονοδρομικό κέντρο, πρώτη στάση μετά την ανηφορική διαδρομή πλαισιωμένη από ψηλόκορμα έλατα, στο μεγάλο ξέφωτο της "Ρούχους" η στάση κάθε εποχή είναι πρόκληση.
Συνεχίζοντας θα φτάσετε στο χιονοδρομικό κέντρο, εκεί μπορείτε να προμηθευτείτε τον ανάλογο εξοπλισμό για μερικές διαδρομές στις πίστες. Αφήνοντας το χιονοδρομικό κατηφορίζουμε και συναντάμε τον παραδοσιακό οικισμό Καρδαρά, τα παλιά πετρόκτιστα σπίτια μαζί με το ελατόδασος συνδέουν έναν φυσικό πίνακα.
Συνεχίζοντας θα συναντήσετε την Εθνική Οδό Τρίπολης - Πύργου. Αριστερά το πρώτο χωριό Λεβίδι γενέτειρα του Αλεξάνδρου Παπαναστασίου λειτουργεί και μουσείο. Επόμενο χωριό η Βλαχέρνα και στην συνέχεια η Βυτίνα όπου μπορείτε να προμηθευθείτε παραδοσιακά προϊόντα. Αργότερα η Αλωνίσταινα θα σας ξεκουράσει.

Διαδρομή 2: Αλωνίσταινα - Ελάτη - Λιμποβίσι - Χρυσοβίτσι - Αλωνίσταινα

Μια διαδρομή γεμάτη ιστορία.
Περνώντας από το ερειπωμένο χωριό Πυργάκι και στην συνέχεια στην Ελάτη θα καταλήξετε στο Λιμποβίσι. Το σπίτι των Κολοκοτρωναίων λειτουργεί ως μουσείο.

"Λάμπει ο ήλιος στα βουνά
Λάμπει και στα Λαγκάδια
Λάμπει και στο Αρκουδόρεμα
Στο έρμο Λιμποβίσι"

Στο Αρκουδόρεμα έγινε η πρώτη νικηφόρα μάχη το 1821 απέναντι στον κατακτητή.
Στη συνέχεια το επόμενο γραφικό χωριό μέσα στο δάσος είναι το Χρυσοβίτσι με παράδοση σε εργοστάσια κοπής ξύλου.

Διαδρομή 3: Αλωνίσταινα - Χρυσοβίτσι - Στεμνίτσα - Δημητσάνα - Αλωνίσταινα

Μετά το Χρυσοβίτσι φτάνουμε στην Στεμνίτσα. Έχει διατηρήσει στο ακέραιο τον παραδοσιακό χαρακτήρα κτισμένη πάνω σε ερείπια βυζαντινού οικισμού.
Οι τεχνίτες του χωριού ασημιτζήδες, χαλκωματάδες, καλαϊτζήδες.
Σήμερα λειτουργεί σχολή Αργυροχρυσοχοΐας.
8χλμ. μετά θα συναντήσουμε την Δημητσάνα χτισμένη αμφιθεατρικά δε δύο γειτονικούς λόφους πάνω στον ποταμό Λούσιο έχει διατηρηθεί διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός. Θα δείτε το σπίτι του Γρηγορίου Ε' και το υπαίθριο μουσείο υδροκίνησης.
Μπορείτε να επισκεφθείτε την Μονή Αμυαλών αφιερωμένη στη γέννηση της Θεοτόκου.
Στον περίβολο της Μονής πέτρινα σκαλιά δεξιά οδηγούν στον ληνό των Κολοκοτρωναίων.
Την Μονή Προδρόμου και απέναντι την Παλιά και Νέα Μονή Φιλοσόφου.